Engineering Faculty Entrance - A.U.Th

Γενικα

Το Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΦΗΜΜΥ) είναι το μεγαλύτερο πανελλήνιο φοιτητικό συνέδριο που διεξάγεται από το 2007 ετησίως σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των τμημάτων Η.Μ.Μ.Υ. αλλά και σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, και να έρθει σε επαφή με τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Το ΣΦΗΜΜΥ πλαισιώνεται από καταξιωμένους ομιλητές, παγκοσμίου κύρους που έχουν διαπρέψει στον τομέα τους και επιθυμούν να προσφέρουν στην φοιτητική κοινότητα. Επιπλέον, δίνεται η ευκαιρία σε φοιτητές να παρουσιάσουν το έργο τους, είτε πρόκειται για επίπεδο προπτυχιακής ή διπλωματικής εργασίας, ή ακόμη και διδακτορικής διατριβής. Τέλος, το ΣΦΗΜΜΥ συμπληρώνουν παράλληλα workshops και διαγωνισμοί πάνω στα διάφορα πεδία ενδιαφέροντος.

Φέτος, το 12ο ΣΦΗΜΜΥ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, κατ’ εξαίρεση, δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν με την έξαρση του ιού SARS-COV2, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το τριήμερο 23-25 Απριλίου.

PreΣΦΗΜΜΥ 5

Welcome to SocIoTy

Μια εικονική «κοινωνία» όπου οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να αναπτύξουν λύσεις σε modern-day scenarios με τη βοήθεια του Internet of Things! Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πώς το ΙοΤ μπορεί να εφαρμοστεί σε πολλά σύνθετα προβλήματα της καθημερινότητάς μας και όχι μόνο; Από το περιβάλλον ενός σπιτιού, ενός σουπερμάρκετ, μέχρι ενός εργαστηρίου και ακόμη παραπέρα! Είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητές σας στην επίλυση πολυδιάστατων προβλημάτων και να συνεργαστείτε με την ομάδα σας ώστε να πετύχετε τη βέλτιστη λύση;

Το preΣΦΗΜΜΥ επιστρέφει για πέμπτη χρονιά και ο στόχος του αυτή τη φορά είναι να αναβαθμίσει την κοινωνία μας! Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε στην πρόκληση και να διεκδικήσετε πλούσια έπαθλα!

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στις 2-4 Απριλίου και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα. Μπορείτε να διαγωνιστείτε είτε ατομικά, είτε σε ομάδες έως και 4 ατόμων.

Σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Robotics4All, όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν το προγραμματιστικό περιβάλλον NodeRED και να εξελίξουν τις ιδέες τους διεκδικώντας μία θέση στον τελικό του preΣΦΗΜΜΥ που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τον Απρίλιο.

Εγγραφές

Deadline: 20 Μαρτίου 2021

PRESFHMMY 4
Entrepreneurship at ECE A.U.Th

Career@ΣΦΗΜΜΥ

Παράλληλα με το main event την φετινή χρονιά θα λάβει χώρα και το πρώτο Career@ΣΦΗΜΜΥ. Διοργανώνοντας το Career@ΣΦΗΜΜΥ θέλουμε να φέρουμε τους φοιτητές και τους νέους μηχανικούς κοντά στην αγορά εργασίας για να αλληλεπιδράσουν και να λάβουν πολύτιμες γνώσεις. Σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο θα μπορέσουν εκπρόσωποι εταιρειών να συνομιλήσουν με τους συνέδρους και να τους παρουσιάσουν το έργο τους. Επίσης οι φοιτητές που εγγράφονται στο συνέδριο θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά τα βιογραφικά τους τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στις εταιρίες.

Διεθνοποίηση

Το ΣΦΗΜΜΥ 12, όπως και κάθε χρονιά, ανοίγει τις πόρτες του σε Έλληνες ομιλητές ανά τον κόσμο. Φέτος όμως, για πρώτη φορά, επιδιώκει να προσεγγίσει και ξένους ομιλητες τόσο από Ευρώπη όσο και από Αμερική, στοχεύοντας κατά αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη θεμελίων για ένα διεθνές συνέδριο σε ένα πιο πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Οι ομιλητές καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων, αντικατοπτρίζοντας το πεδίο ενδιαφερόντων ενός Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.

Στα πλαίσια της διεθνοποίησης του συνεδρίου, θα δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές και ομιλητές να παρουσιάσουν την έρευνά τους και να διεξάγουν τις ομιλίες τους στα αγγλικά, ώστε το ακαδημαϊκό κομμάτι του συνεδρίου να είναι προσβάσιμο και από ξένους συνέδρους. Δεδομένου του ότι φέτος το συνέδριο θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά και όχι δια ζώσης, ελπίζουμε σε απρόσμενες επισκέψεις φοιτητών από πανεπιστήμια εντός και εκτός Ευρώπης!

Entrepreneurship at ECE A.U.Th