Θεσσαλονίκη

Το ΣΦΗΜΜΥ επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη για ακόμη μία φορά! Συνδυάζοντας την δυναμική της παρουσία στον εργασιακό τομέα της μηχανικής, με την ζωντάνια που της προσδίδει το πλήθος φοιτητών της, αποτελεί αναμφίβολα την ιδανική τοποθεσία για την 12η διεξαγωγή του.


Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη την Ελλάδος που συχνά αναφέρεται με τον τίτλο «συμπρωτεύουσα». Βρίσκεται στην καρδιά της Μακεδονίας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αστικά, εμπορικά και ακαδημαϊκά κέντρα της χώρας εδώ και αιώνες. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από την πληθώρα αρχαιολογικών ευρημάτων που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης και αναμειγνύονται αρμονικά με τα σύγχρονα κτίρια ,δίνοντας μια γεύση του παρελθόντος στην σημερινή πραγματικότητα.


Από τα λαδάδικα-την ιστορική συνοικία της Θεσσαλονίκης μέχρι το λευκό πύργο, ένα αξιοθέατο-έμβλημα της πόλης και από τις ομπρελίτσες στην νέα παραλία μέχρι τα κάστρα με την μαγευτική θέα, θα συναντήσετε μαγαζιά παραδοσιακά και μοντέρνα που θα ανταποκριθούν σε κάθε προσδοκία σας. Κομμάτι της καρδιάς της πόλης αποτελούν και τα πανεπιστήμια, τα οποία βρίσκονται δίπλα από το κέντρο της, κάνοντας έτσι πολύ εύκολη της μετακίνηση των φοιτητών από και προς αυτά.


Άλλα αξιοσημείωτα μέρη της είναι το Αρχαιολογικό μουσείο Θεσσαλονίκης, το μουσείο βυζαντινού πολιτισμού και η Ροτόντα. Τέλος, αποτελεί την πόλη διεξαγωγής της ΔΕΘ (Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης) με πολυετή ιστορία, του ανερχόμενου street mode festival που με της συναυλίες του προσελκύει πολλούς νέους από όλη την χώρα και πολλών άλλων εκδηλώσεων και φεστιβάλ για όλες τις προτιμήσεις.